MEGACONTROL CF-55

Nič se ne vrti in kljub temu je merilna natančnost osupljiva.Allmessov statični sistem toplotnih števcev že danes uvaja jutrišnjo tehnologijo:Ultrazvočna meritev pretoka [...] preberi več

Nič se ne vrti in kljub temu je merilna natančnost osupljiva.

Allmessov statični sistem toplotnih števcev že danes uvaja jutrišnjo tehnologijo:

  • Ultrazvočna meritev pretoka
  • Kratke vgradne dolžine za dvižne in padajoče vode 150 mm in 200 mm kot nadomestilo za mehanske merilnike pretoka 3,5 - 6,0 - 10,0 m3/h v statični merilni tehniki
  • Inovativna nova računska enota, ki se lahko namesti neposredno na merilnik pretoka
  • Ciljni razvoj sistemov, ki olajšajo montažo, kot denimo šestkotni profil in vrtljiva prirobnica merilnika pretoka
  • Ultrazvočni merilnik pretoka velikosti od DN15 do DN100 mm oz. qp 0,6 m3/h do qp 60,0 m3/h

Ultrazvok

Program toplotnih števcev MEGACONTROL-CF 55 pokriva področje nazivnih velikosti od DN15 do DN100 mm in pretok od qp 0,6 do qp 60 m3/h.

Vsi merilniki pretoka vrste US Echo II predstavlja prihodnost tovrstne merilne tehnike. Od DN15 do DN100 delujejo po načelu statičnega merjenja z ultrazvokom. Poljuben položaj pri montaži, merilna natančnost razreda C oz. razreda 2/1:100 in izjemno majhna tlačna izguba, so odlike sistema US-Echo II. Vsi sistemi US-Echo II so dobavljivi v velikosti PN 25 in načrtovani za nazivno temperaturo 130°C, merilniki pretoka Woltmann pa prenesejo tlak 16 barov in temperaturo 120°C.

US Echo II v kratki vgradni izvedbi 150 mm in 200 mm je bil razvit posebej za zamenjavo mehanskih večnatočnih merilnikov pretoka, ki se že več let uporabljajo v dvižnih in padajočih vodih in sicer v velikosti qp 3,5-10 m3/h.

»Zmanjševanje«

Prednosti statičnih ultrazvočnih toplotnih števcev se ne izkažejo le pri rednem overjanju, temveč tudi v splošnem izboljšanju hidravličnih lastnosti (manjši padec tlaka) ter večji merilni natančnosti in boljši merilni stabilnosti. Isto velja tudi za zmanjšanje toplotnega odjema sicer zelo elegantnega »zmanjšanja«, ki omogoča vse inštalaterske posege, kar pomeni, da se lahko majhni ultrazvočni merilniki pretoka prilagodijo meram (vgradnim dolžinam) večjih in starejših večtokovnih oz. Woltmannovih merilnikov pretoka.

Razvojnim inženirjem pri Allmessu/Itron je uspelo razviti napredni ultrazvočni sistem do te stopnje, da je tudi pri uporabi bolj ekonomičen od dosedanjih mehanskih sistemov. Dodatna

kartica za vse obstoječe sisteme za daljinsko odčitavanje

(TeleKontrol-M-BUS, TeleKontrol-RADIO,...) se lahko namesti na mestu vgrajenega toplotnega števca.

zapri

Izdelki iz te skupine:

MEGACONTROL CF-55 KLIMA/KOMBI

ikonca sonce snezinka

Števce je mogoče naročiti tudi v izvedbi KLIMA (števec hladu) ali v izvedbi KOMBI (števec toplote in hladu). Ob naročanju je potrebno k osnovni verziji števca dopisati KLIMA ali KOMBI, kot je navedeno:

Primer naročanja klima števca: MCFU 2,5 – KL.
Primer naročanja kombi števca: MCFU 2,5 – KO.

Opis

Št. Artikla
Doplačilo za števec - KLIMA (klima števci niso overjeni) …… - KL
Doplačilo za števec - KOMBI (overjen le za meritev toplote) …… - KO