SISTEMSKE REŠITVE ENERKON

Podjetje Enerkon že od ustanovitve dalje deluje na sistemskem področju prenosa podatkov toplotne / hladilne energije, vodomerov in ostalih merilnikov, ki jih je mogoče nadgraditi z ustrezno tehnologijo prenosa podatkov. Sistemske rešitve posamičnega ali skupnega odčitavanja podatkov (t.i. fiksne mreže) so stalnica našega delovanja. Rešitve dopolnjujemo z lastnim razvojem in povezavo s strateškimi poslovnimi partnerji na področju IKT.
Naj bo brezžični ali žični sistem, IoT ali lasten sistem, rešitve ki jih ponujamo stremijo k izpolnjevanju zahtev naročnikov in pomoči pri vpeljavi digitalizacije v poslovne procese uporabnikov.


Sistemske rešitve Enerkon

WALK-BY / DRIVE-BY

Naj bo zbiranje podatkov porabe vode in toplote učinkovito in varno. Povečajte produktivnost zaposlenih in zagotovite njihovo varnost z uvedbo walk-by/drive-by sistema odčitavanja. Ta prilagodljiva rešitev vam omogoča branje v enem ali drugem načinu, ki ustreza vašim potrebam. Za popis števcev lahko izbirate med številnimi napravami, vključno z mobilnimi telefoni in tablicami za popis števcev.


Sistemske rešitve Enerkon

Fiksni sistemi - EnerM-Bus

Enerkonov sistem za daljinsko in centralizirano odčitavanje povezuje v stavbi nameščene merilne naprave (toplotne števce, vodomere, plinske števce, električne števce) v merilno enoto, ki omogoča daljinsko ali centralizirano odčitavanje po standardiziranem M-Bus protokolu. Modularno zasnovan sistem omogoča prilagodljivo uporabo. Za različne primere uporabe je na voljo več različnih centralnih komponent.
EnerM-Bus je sinonim za edinstveno rešitev. Enerkon kot dobavitelj ponuja celostno zaokroženo ponudbo – od merilne opreme (toplotni števci, vodomeri) – preko komunikacijskih poti (komunikacijski moduli, M-Bus centrale) – do zaokrožene ponudbe s programsko opremo za odčitavanje.


Sistemske rešitve Enerkon

GPRS

GPRS opcijska kartica CMi2130 omogoča enostavno nadgradnjo CF družine Itron / Allmess toplotnih števcev, števcev hladu in kombiniranih števcev.
V računske enote združljivih števcev se lahko vgrajuje na mestu vgradnje števca. Opcijska kartica zagotavlja funkcionalnost M-Bus centralne enote za 8 števcev, ki podpirajo M-Bus protokol (M-Bus mini master), kot tudi funkcionalnosti zapisovalnika podatkov (“data logger”), za več kot 5000 odčitkov. Odčitki se lahko kadarkoli pridobijo na e-mail, http, ftp ali SMS.


Spletna aplikacija

ENERWEB

Spletna aplikacija EnerWEB je namenjena enostavnemu tabelaričnemu in grafičnemu prikazu podatkov in poročil uporabniku.
EnerWEB je povezljiv z vsemi Enerkon sistemi (EnerBus, EnerDel, EnerM-Bus), uporabniku pa omogoča izvoze v lastne programe preko predefiniranih izvoznih datotek, kot npr.: podporne poslovne programe za obračun, planiranje, optimizacijo omrežja, napovedi, …


SISTEMSKE REŠITVE ENERKON

CELOSTNE REŠITVE NA PODROČJU
VODOVODOV IN TOPLOVODOV

Enerkon poleg sistemov odčitavanja ponuja tudi celostne rešitve na področju optimizacije omrežij tako vodovodnega kot toplovodnega področja. Sistemi odčitavanja zagotavljajo velike količine podatkov števcev, ki se uporabijo v podpornih in avtonomnih sistemskih rešitvah, kot npr.: sistemi za nadzor, detekcijo in zmanjševanje vodnih in toplotnih izgub.

VODNO
PODROČJE

Vodovodno področje

TOPLOVODNO
PODROČJE

Toplovodno področje