KAMSTRUP TOPLOTNI ŠTEVCI

Ultrazvočni števci so pripravljeni za namestitev širokega nabora komunikacijskih modulov s standardno življenjsko dobo baterije do 16 let. Pripravljeni za meritve toplote, hladu in kombinirane meritve (ogrevanje/hlad).


Ultrazvočni kompaktni toplotni/klima/kombi števec

MULTICAL 303 DN15 IN DN20

MULTICAL® 303 je kompakten vsestranski merilnik toplote in hlajenja, ki ga je mogoče namestiti povsod zaradi svojih minimalnih mer. Med namestitvijo lahko merilnik zasukate tudi v najbolj kompaktnih sistemih, kar vam omogoča, da lahko vedno optimalno odčitate vrednosti z zaslona.
Robusten kovinski senzor pretoka prenaša stalne temperature do 130 ˚C, je učinkovito zaščiten pred kondenzacijo in ga je mogoče uporabljati v instalacijah PN16 in PN25.
Senzor pretoka je zasnovan z edinstveno Kamstrupovo ultrazvočno tehnologijo, ki zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo, tudi v ogrevalnih sistemih, kjer je prisoten magnetit.


Ultrazvočni kompaktni toplotni/klima/kombi števec

MULTICAL 403 DN15-DN50

Multical 403 je ultrazvočni kompaktni toplotni števec dimenzij od DN15 do DN50, sestavljen iz računske enote, merilnika pretoka in temperaturnih tipal. Računska enota je z merilnikom pretoka povezana z 1,5 m kabla, ki ni snemljiv, standardno napajana z baterijo, ki ima življenjsko dobo do 16 let. V kompletu so priložena temperaturna tipala Pt500 dolžine 1,5 m in sicer za direktno merjenje pri dimenzijah DN15 in DN20 ter za vgradnjo v potopne tulke pri dimenzijah od DN25 do DN50. Pri DN50 je dolžina kabla tipal 3 m. Temperaturni obseg je od 2° do 160°C. MULTICAL 403 se lahko nadgradi s komunikacijskimi moduli – podatkovni, M-Bus, brezžični M-Bus in radio. MID odobritev.


Računska enota

MULTICAL 603

Popolnoma prilagodljiva računska enota Multical 603 se lahko namesti na vodni del Ultraflow 44/54. Primerno za merjenje porabe toplotne in hladilne energije z dolgotrajno uporabnostjo.


Računska enota

MULTICAL 803

MULTICAL 803 je trpežna in vsestranska računska enota, primerna za števec porabe toplotne energije, števec porabe hladilne energije ali dvofunkcijski števec porabe toplotne/hladilne energije z enim ali dvema merilnikoma pretoka in enim, dvema, tremi ali štirimi temperaturnimi tipali. S števcem se lahko meri poraba energije v skoraj vseh toplotnih napeljavah, v katerih se kot medij uporablja voda.


Ultrazvočni merilnik pretoka

ULTRAFLOW 54 Toplota DN15-DN300

Ultrazvočni merilnik pretoka Ultraflow 54 je mogoče naročiti v dimenzijah DN15 do DN300, z nazivnim pretokom qp 0,6m3/h do 1.000 m3/h. Odlikuje ga široko dinamično območje, izjemna natančnost in dolga življenjska doba. MID overitev.


Ultrazvočni merilnik pretoka

ULTRAFLOW 44 Klima/Kombi DN15-DN125

Merilnike pretoka Ultraflow je mogoče naročiti tudi v izvedbi KLIMA (merilnik hladu) ali v izvedbi KOMBI (merilnik toplote in hladu). Števci v izvedbi KLIMA ali KOMBI niso overjeni.